SFS Residence Sea Forest Stone е ситуирана във ваканционната част на Варна, в близост до Черно Море в имот със силна денивелация от запад на изток с девствен ландшафт, съдържащ в себе си ценни дървесни видове и естествени скални образувания. Най- голямото предизвикателство пред нас бе създаването на съвременна, органична сграда, която да се впише с лекота в контекста на средата. Да изглежда лека, ефирна и ненатрапчива, да работи заедно с всички елементи на ландшафта без да доминира.

В план сградата представлява издължен правоъгълник, ситуиран в най-високата западна част на имота. Функционално SFS е развита на 5 жилищни етажа и един приземен, предвиден за паркиране. На всеки от жилищните етажи са разположени по 7 апартамента, разделени на два входа. Апартаментите са с правилна, ортогонална форма и големина от 55 до 118кв.м. Всички са с благоприятно географско изложение и морска панорама. Лоджиите и големите витрини осигуряват максимален контакт с природата и морето.

Дизайна на сградата е продължение на чистата и ясна форма в план и представлява паралелепипед, от който са отнети елементи в ъглите и централните зони. Използваните два материала- стъкло и финландско термо дъвро придават модерен вид на сградата и спомагат за нейното хармонично вписване в заобикалящата среда.

Клиент: Частно лице
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: България, гр. Варна
Разгъната застроена площ: 3 600 кв.м
Година на проектиране: 2016

Награди:
Победител в категория Зелена архитектура на Американските архитектурни награди - 2017
Специална награда на Architizer A+Award 2017
Арх Инова 2016 - категория Многофамилни жилищни сгради - Първа награда за SFS Residence
Награда от Годишната изложба на Камарата на архитектите на Румъния A_DA 2016 за SFS Residence
Лауреат на XIV Световно Трианале на Архитектурата INTERARCH