Infinity Park е жилищна сграда в гр. София, ситуирана в интересен имот с лице към динамичния бул. Ген. Данаил Николаев и спокойния Парк Заимов. Именно местоположението на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция на сградата. Идеята е да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми. Дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин създаваме сграда, която няма гръб, а две лица. Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, пред които има лоджии отново със стъклени парапети. Така постигаме търсения инфинити ефект на гледката към парка и планината.
Обратно на това, северната фасада, която граничи с булеварда е максимално плътна и изчистена от пластика. Аскетичната линия на фасадата е деликатно обогатена с пикселообразни едроразмерни пана от алуминиев композит с размери до 7 метра в няколко нюанса на сивото.
Високотехнологичната окачена вентилируема фасада от алуминиеви композитни панели облича цялата сграда и си партнира в синхрон със стъклото, втория основен материал във фасадата.
Алуминий и стъкло, само два материала във фасадата, позволяващи да постигнем съвременен дизайн с чистота на формата, прецизност на изпълнение на детайла и максимална дълговечност.

Клиент: Infinity Property
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: гр. София, България
Разгъната застроена площ: 12 948 кв.м
Година на проектиране: 2017