Инвестиционната програма на жилищна сграда Infinity Park е позиционирана във високия пазарен сегмент с идеята да осигури на обитателите си всичко необходимо за едно модерно градско жилище. Локацията на сградата, с непосредствената си близост до парк Заимов, дава възможност за активен социален живот. Инфраструктурната обезпеченост осигурява удобни комуникации с всички части на градската среда, транспортни артерии, зелени пространства, магазини, заведения за хранене, развлечения и спорт. За да се осигури спокойствие и комфорт на обитаване в сградата не са предвидени други функции освен съпътстващите на жилищната - паркиране и поддръжка.
Infinity Park е ситуирана в имот, заключен между спокойния парк Заимов и динамичния бул. Ген. Данаил Николаев. Спецификата на имота и близостта до парка са в основата на архитектурната концепция на сградата - да се реализира съвременна жилищна сграда с чисти и елегантни геометрични форми, където дизайнът на всяка от фасадите е функция на средата, към която е насочена. По този начин се създава сграда, която няма гръб, а две лица.
Дневните пространства са разположени на южната фасада и са остъклени по цялата си ширина с витрини, чрез които се постига търсения „инфинити“ ефект на гледката към парка и планината. В същото време, северната фасада, която граничи с булеварда е максимално плътна и изчистена от пластика, така че да осигури максимален звуков комфорт. Аскетичната линия на северната фасада е деликатно обогатена с пикселообразни едроразмерни пана от алуминиев композит с размери до 7 метра в няколко нюанса на алуминиево сиво.
Сградата е обезпечена технологично и инфраструктурно с интелигентни съвременни решения. Енергоефективността на сградата е постигната чрез най-модерната фасадна система на Schüco AWS/ADS 70.HI с двоен стъклопакет от висококачествено стъкло Guardian SunGuard SN 70/37. Цялата фасадна обвивка е инсталирана с голяма прецизност от ТАЛ Инженеринг. Високотехнологичната окачена вентилируема фасада от Larcore панели облича цялата сграда и си партнира със стъклото - вторият основен материал във фасадата. Infinity Park хармонира и с близкостоящата съществуваща сграда, с която работят заедно в обща гама и материали. Изборът на алуминий и стъкло позволяват да се постигне съвременен дизайн с чистота на формата, изключителна прецизност на изпълнение с максимална дълговечност във времето.

Клиент: Infinity Property
Архитектура: STARH
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: град София, България
Разгъната застроена площ: 12 948 кв.м.
Година на проектиране: 2017
Година на реализация: 2022
Фотография: Диян Станчев

Награди:
2023 Arch Design Award | Gold Winner | Архитектура
2022 Сграда на годината | Специална награда | Жилищни сгради над 10 000 РЗП

Публикации:
Списание Градът