Жилищната сграда се намира в квартал Манастирски ливади – Изток в София в интензивно развиващ се градски район. Имотът е ъглов, с удобен излаз към бул. България и гледка към Витоша.
В силната идентичност и концепция се преплитат строгата ортогонална рамка, членение на обемите и растер на фасадата, както и играта между двуизмерност и триизмерност в различните части на сградата. Във всички четири посоки фасадите са изградени от тъмна основа от окачен гранитогрес, върху който графично са положени фини бели рамки, които подчертават всеки един отвор и обем. Фасадата с лице към ул. Васил Стефанов и основен подход към сградата е разчленена тектонично на 3 обема, изградени от квадратни рамки в ред 4х5. Подобни рамки в различни комбинации са изградени по всички фасади. От този похват идва и вдъхновението за името на сградата – F20.
Изборът на материали допълнително подчертава модернистичния и минималистичен облик – фасаден гранитогрес в 3 тона и стъкло. Към партера в контакт с градското пространство, растителността и хората, материалът деликатно прелива и в топъл оттенък. Устойчивостта и дълговечността на материалите осигуряват максимален живот на характерната визия и защита от външните атмосферни влияния.

Клиент : "Бревис" ООД
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: ж.к. Манастирски ливади, София
Разгъната застроена площ: 8 634 кв.м
Година на проектиране: 2019