Идеята на архитектурната разработка е да обследва и визуализира потенциала на територията, на която е ситуиран к.к Слънчев ден и превръщането му в модерен жилищен комплекс с отношение към човека и уважение към природата.
Градоустройствено концепцията предвижда пълното премахване /отстраняване/ на съществуващото застрояване, с изключение на хотел Палас, запазване на инфраструктурата и нейното подобряване, както и максималното съхранение на уникалния за Черноморието ландшафт.
На територия от 120 дка планираме изграждането на новаторски жилищен комплекс с елегантна съвременна архитектура и функция доставяща висок стандарт на живот.

Определихме три зони на застрояване отговарящи на нивото на луксозност на обитаване и близостта до морето. Първата зона е предвидена за морски вили на два етажа ситуирани непосредствено до морския бряг. Големината им варира от 400 до 500кв.м, като първия етаж е предвиден за зона „ден“ с всички необходими функции, а на втория етаж са разположени три спални, всяка с дрешник и санитарен възел.
В първата зона, освен 14-те луксозни морски вили е разположен и ресторант.

Във втора зона са ситуирани 12 сгради с морски апартаменти. Сградите са на два етажа плюс терасовиден, само с един вход, обслужващ три апартамента на етаж. В тази зона са предвидени детски площадки, зони за отдих и развлечения, както и обществено обслужваща сграда, включваща малък супермаркет, аптека, химическо чистене, банков офис и всичко необходимо за ежедневното функциониране на жилищен комплекс от подобен мащаб.

Зона три е застроена с 9 сгради с паркови апартаменти на пет етажа. Всяка сграда има по шест апартамента на етаж, разделени в два входа. Зона три е особено важна за проекта, не само заради големия брой апартаменти предвидени в нея, но и заради това, че именно естествения ландшафт в зоната подсилва уникалността на Слънчев ден като жилищен комплекс. В зоната са разположени и други допълващи функции - спортна зона с тенис кортове, открит фитнес и детска занималня.

Всички апартаменти в Sunny Day разполагат с благоприятно географско изложение и красива морска панорама. Сградите са така разположени, че дори от първите жилищни етажи се открива гледка към морето. Замислен по този начин жилищният комплекс предлага не толкова три нива на луксозност, а по скоро три начина на живот. От по-вълнуващият и динамичен в първа зона, през семейния и комфортен, до спокойния и тих в естествената паркова среда.

Клиент: Слънчев Ден АД
Функционален тип: Жилищен комплекс
Местоположение: к.к. Слънчев Ден, България
Площ на парцела: 118 657 кв.м
Разгъната застроена площ: 56 250 кв.м
Година на проектиране: 2015