В съвременния динамичен живот човек търси средната линия между комфорт, висок стандарт и спокойствие. Баланс между уединение и колективност, между открити и защитени пространства, между връзка със земята и поглед над града и планината.
L6 представлява жилищен комплекс от 3 различни по етажност сгради в жилищен квартал Люлин 6. Комплексът е разположен в граничната зона между познатите жилищни блокове и тихата природна местност на Малка Коньовица и Западен парк.
По същия начин, както L6 „балансира“ между града и природата, така и концепцията на дизайна „балансира“ между бяла плът и меден метален финиш в една обща елегантна линия. Тази игра между материалите обрамчва целия периметър и на трите сгради, като образува дълбоки балкони и големи витрини за оптимална връзка с околната среда. Усещането за простор в комплекса е допълнително усилено от уюта на вътрешния парк и големите пространства между сградите.
L6 e жилищен комплекс с ясно послание, че добрият дизайн, качествените материали и удобната функция принадлежат на хората във всяка една част на града.

Клиент: Атлантис България Холдинг
Функционален тип: Жилищен комплекс
Местоположение: гр. София, България
Разгъната застроена площ: 19 063 кв.м
Година на проектиране: 2022
Фотография: Диян Станчев