BLOK 166 е жилищна сграда ситyирана в кв. Възраждане, гр.Варна в среда застроена от панелни блокове. Програмата на клиента е да се реализира сграда със съвременен дизайн, добра функция и адекватна на местонахождението цена. През имота преминават множество подземни комуникации, които не подлежат на изместване. Именно те определят формата на сградата в план.

Функционално BLOK 166 е решен на единадесет етажа , като е разделен на три входа, всеки обслужващ по три апартамента на етаж. Всички апартаменти са с ясна ортогонална форма и благоприятно изложение. От предвидените 87 апартамента, преобладаващи са тристайните с квадратури между 85 и 100 кв.м.

Партера и подземния етаж на сградата са предвидени за паркиране, като по този начин се осигурява свободен южен двор за рекреация.

Силуета на сградата следва правилните геометрични форми на плана, постигната е динамика чрез шахматното разместване на пикселообразните балкони. Всички климатици са скрити в обособени ниши в балконите. Заложените материали са конвенционални с изключение на балконите, решени с HPL с дървесен декор.

BLOK 166 е добър пример за съвременна жилищна сграда с елегантен и свеж дизайн, даващ нов облик на мястото, в което е ситуирана.

Клиент: BLD Homes
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: България, гр. Варна
Разгъната застроена площ: 10 052 кв.м
Година на проектиране: 2015