BeHome е бутикова жилищна сграда в ъглов имот кв. Овча купел в град София. В непосредствена близост са Нов български университет и метростанция, а парцелът е в изцяло новоизградена инфраструктурна зона.
Програмата на инвеститора предвижда създаването на многофамилна жилищна сграда с отличителна визия и качествена средата на обитаване. Студиото реши да заложи на многопластова концепция. От една страна дизайнът на фасадите прави препратка към дома чрез белите ивици на първия етаж, наподобяващи стилизирани къщи. От друга, по вертикала нагоре се четат опростени рисунки на дървета, чиято комбинация дава най-добре значението на името на сградата - BeHome.
На първи план белите ивици от фасаден гранитогрес подчертават и рамкират целия обем. На заден план в дълбочина, топлината на мазилката с цвят на глина и дървесните жалузи придават усещането за уюта на дома. Строгият вертикален и хоризонтален грид изцяло отваря плът за максимално голямо остъкляване, където домът вместо крепост става прозорец към света.

Клиент: Прайм Хоум ЕООД
Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: София, България
Разгъната застроена площ: 2 706 кв.м
Година на проектиране: 2023