Жилищен комплекс от редови сгради с подземни гаражи „A Place To Call Home“ е ситуиран в подножието на Витоша планина, кв. Бояна, ул. Добри Божилов №26, гр.София. Комплексът е съставен от 34 редови къщи, групирани в 6 сгради, подземен паркинг с 78 паркоместа и богато озеленено дворно пространство. Всяка жилищна единица е развита на три етажа със собствена независима вертикална комуникация.
В комплексa липсва надземно паркиране с цел максимално висок комфорт на обитание и приближаване до паркова среда. Всяка къща разполага с богато озеленен двор, който има пряка връзка с дневните зони чрез огромни плъзгащи прозорци.
Къщите са фасадно ясно дефинирани с вертикали, подчертаващи ритъма. Добавени са плъзгащи слънцезащитни устройства, създаващи постоянна динамична фасадна структура.
Всяка къща е ориентирана в благоприятна посока и има гледка към Витоша планина на юг и град София на север. Големите площи, озеленени с висока дървесна растителност, придават усещане за извънградска среда.
Всички вложени материали са висококачествени и от премиум производители, с цел да гарантират дълговечност, здравина и много високо ниво и комфорт на обитание. Дограмите са алуминиеви с високи топлоизолационни и звукоизолационни параметри. Между всички къщи има звукоизолация. Предвидени са плъзгащи слънцезащитни устройства, които могат да се контролират ръчно и да се позиционират според нуждите на обитателите. Фасадата е обработена с високачествени дишащи мазилки и топлоизолационни материали.
В подземния паркинг са осигурени места за зареждане на електрически автомобили.

Възложител: "КЕЙ ДИВЕЛЪПМЪНТ КОНСТРАКШЪН" ЕАД
Функция: Жилищен комплекс
Местоположение: София, България
Площ на имота: 1749 кв.м.
Разгърната застроена площ: 5588 кв.м.
Година на проектиране: 2020

Публикации:
Vagabond
Списание Градът