Forest Мansion не е просто къща в гората. Forest Мansion е метафора, отражение и допълнение на девствената гора в която е ситуирано.

Сградата, ситуирана в предградията на град Силистра, е построена в далечната 1989г и е била предвидена за ресторант в горска среда. Никога не е въвеждана в експлоатация и била изоставена и разграбена в началото на 90те години.

На площ от около 2000кв.м, Forest Мansion съдържа в себе си три самостоятелни апартамента, дневна и жилищна зона за собствениците, СПА с вътрешен басейн, както и парти зона. Функцията е изцяло съобразена със сложното конценрично разпределение на съществуващата сграда, както и с изискванията на обитателите си. Целият покрив е озеленен, а материалите вложени в къщата са резултат на задълбочен естетически и функционален анализ от архитекта.

Предвидени са оригинали и органични материали. Варовиковият камък се добива в близост до имението, графитните каменни шисти допълват и придават контраст на обемите. Патинираната стомана съчетана с видимия бетон и стъклото подчертават авангардността на Forest Мansion.

Стъклените пространства пред дневния тракт и парти зоната са своеобразни екрани на заобикалящата гора, като металните профили са стеблата, а бордовете- короните на дърветата.

Forest Мansion не е просто имение в гората, Forest Мansion е идея и начин на живот.

Функционален тип: Жилищна сграда
Местоположение: България, гр.Силистра
Година на дизайн: 2012
Разгъната застроена площ: 2000кв.м