URBAN CRYSTAL
Ние бяхме вдъхновени да създадем архитектурна концепция за вълнуваща и динамична сграда. Искахме тя да заблести като кристал със съвършените форми създадени от природата. Само тя – природата, може да създаде толкова красива и изящна форма като земният кристал.
За да го открием решихме да „обелим“ градската обвивка и със семпли движения да създадем изтънчена форма, наподобяваща земният кристал. Така се роди концепцията за URBAN CRYSTAL.
Ситуиран в Манхатънвил на територия от 9 декара, URBAN CRYSTAL има за цел да съживи и освежи района, застроена главно с остарели и зле поддържани индустриални сгради. Имота е рамкиран на изток с Бродуей, на запад с 12то авеню, а на север с 130та улица.
URBAN CRYSTAL е небостъргач с обща височина 158м, съдържащ в себе си няколко функции- хотел, офис площи, търговски и развлекателни зони, ресторант, SKY градина и парк.
В острието на URBAN CRYSTAL от 120-158 м под формата на отворено галерийно пространство е ситуирана SKY градината. Освен рекреативното пространство с богато озеленяване и места за почивка, изцяло остъклените фасади осигуряват широка гледка към река Хъдсън и градският силует и придават на SKY градината и на URBAN CRYSTAL ексклузивност.

Клиент: SuperSkyScraper
Функционален тип: Небостъргач със смесена фукнция
Местоположение: Ню Йорк, САЩ
Година на дизайн: 2012
Награди:
SuperSkyScraper Competition, New York 2012 | Специална награда на журито | 5то място