Residential complex “Seasons” is situated on a plot of 10 264 sq.m in Vazrazhdane quarter, which bounders the newly built park. It consists of four blocks with an emphasized geometric shape, bearing the names of the seasons of the year – Spring, Summer, Autumn and Winter. The design of the residential complex is inspired by the wood and its transformation through the four seasons.
Distinctive for the project is the expanded metal sheet integrated in the railings of the buildings and the cover of the air-conditioners, colored in the mood of the respective season. Each of the buildings is developed in 5 and 5+1 floors, taking into consideration that all the apartments have favorable exposure.
The apartments on the ground floor have their own courtyards, discretely separated by hedges. The functional scheme is clear, with emphasized orthogonality, 1, 2, 3 and 4-room dwellings are designed with optimal floor areas and maximum comfort. Predominantly, there are 3 apartments on each floor, aiming to achieve independence of the personal environment. The last, terraced floor has three and four-room apartments.
Parking is provided by a private underground car park and a ground landscaped one. The part of the complex facing Ana Feliksova street is designed for a public service with a restaurant, café, shops and a nursery. The design of the garden in front of the buildings emphasizes the idea for a contemporary, open and memorable urban residential complex.
“Seasons” is an investment project of the team that realized the emblematic building “Varna Wave”.

Client: Eco Furaj Ltd.
Program: Residential complex
Location: Varna, Bulgaria
Build up area: 26 200 sq.m
Design Year: 2018